Over ons

Domotica moet voor jou werken, jij niet voor domotica.

In 2021 hebben we ons huis voorzien van domotica waardoor de apparaten in de woning ‘smart’ zijn. 

Wat destijds begon als hobby is uitgegroeid tot een dagelijkse bezigheid. 

Nadat wij onze woning betrokken kregen we veel reacties van mensen over ons slimme huis. De vraag ‘zou dit bij ons ook kunnen’  werd regelmatig gesteld. Dit heeft ons getriggerd, als mensen het willen waarom doen ze het dan niet?

Inmiddels denken we achter het antwoord te zijn, en zijn we per januari 2022 de onderneming TooBri home gestart. 

Onze slogan staat voor de manier waarop wij domotica benaderen. 

Daarbij is het voor ons belangrijk dat producten van verschillende leveranciers te combineren zijn. Hierdoor creëer je een grote mate van onafhankelijkheid en keuzevrijheid, en hoef je de slimme apparaten die je al in huis hebt niet te vervangen. 

Je zit niet ‘vast aan één systeem’.

Hoewel, bijna niet. Er is immers een applicatie nodig om alle slimme apparaten met elkaar te laten praten. Deze ‘interface’ verbind alle apparaten, en eventueel interfaces van andere producenten. Hierdoor is al je domotica vanuit één app aan te sturen en uit te lezen. 

Wat jaren geleden bij ons begon met een simpele klik aan klik uit draadloze stekker set werd al snel uitgebreid. Beetje bij beetje is ons huis steeds slimmer gemaakt. Des te slimmer het huis werd, des te meer apps er nodig waren om alles te besturen. Uiteraard leidde dit tot de nodige irritaties.

In onze zoektocht naar een oplossing  zijn we uiteindelijk uitgekomen op de applicatie Home Assistant. Vrijwel alle systemen die we op dat moment in gebruik hadden waren te integreren in Home Assistant. Nadat alles werkte, begon de volgende uitdaging: Home Assistant moest ook echt onze home assistent worden. 

In ons huis werkt de domotica voor ons, en wij niet voor domotica . Ons doel was om zelf bijna niets handmatig aan te hoeven sturen. Ons hele huis werkt op basis van lichtsensoren, bewegingssensoren en aanwezigheid van onze telefoons. Hierdoor zijn lichtknoppen en schakelaars compleet overbodig geworden. 

Op slechts 2 momenten per dag gebruiken wij een schakelaar, wanneer we naar bed gaan, en wanneer we opstaan. Hiermee schakelen we tussen onze dag- en nachtstand.

Naar onze mening is dit hoe een slim huis moet zijn. Meningen kunnen verschillen, en juist door gebruik te maken van de applicatie Home Assistant zijn scènes, routines en voorwaarden eenvoudig aan te passen. Jij vertelt je Assistant wat er wanneer, waardoor en waar in je huis moet gebeuren. 

Door zó ver te gaan met je automatisering als jij wil kun je veel gebruiksgemak en energiebesparing realiseren.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten die wij aanbieden, of wil je ook een slim huis dat voor je werkt? 

Neem contact met ons op zodat we samen naar de mogelijkheden kunnen kijken.